Tällainen tuparikakku syntyi syyskuisille tupaantuliaisille. Kakku on ainakin olevinaan vanhanaikaisen avaimen mallinen. Kuorrutus on tomusokeri-margariiniseosta ja sisältä löytyy kaurakermaa höystettynä suklaalla sekä marjoja. Kakkupohja on syntynyt pellillä, josta olen sitten leikannut sen avaimen muotoiseksi. Kakkupohja on periaatteella sama määrä jauhoja, munia ja sokeria. Tässä täytteen ohje:

Suklaakauravaahto:

2 dl kaurakermaa

n. 100g tummaa suklaata (itse käytin Brunbergin maidotonta)

2 liivatelehteä

 

Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta sulanut suklaa vatkattuun kaurakermaan. Sekoita kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä, jäähdytä hetki ja lisää sitten suklaakermavaahtoon ja sekoita hyvin. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki ennen täytteen käyttämistä.