Nimittäin kakuista. Sokerimassa tosiaan alkoi halkeilemaan aika helposti kuten olen lukenutkin, joten sitä oli vaikea siirtää kaulittuna kakun päälle. Lisäksi omaan makuuni massa on aivan liian makeaa, mutta senhän tiesin jo etukäteen...Teimme kaksi kakkua, yhden minikokoisen ja sitten isomman. Tilaamani tarvikeet sain sittenkin, mutten tähän hätään käyttänyt vielä muuta kuin elintarviketussia ja kultasprayta. Tussilla syntyvä jälki ei ehkä ollut ihan sitä mitä olin toivonut, olisin toivonut vähän pienempikärkistä tussia. Ehkä ensi kerralla myös joku muu väri kuin musta olisi hyvä...

Vähän kaikki tarvikkeet olivat kadoksissa, koska en löytänyt pensseleitä enkä kuin yhden pursotusosan pursottimeen. Kermakin oli pursottaessa loppua kesken, ja yritin silti saada sen riittämään kakkuihin, muttei se ihan riittänyt. Uutta ei silti enää vatkattu, koska kyseessä olivat pelkät koekakut.

Tässä nyt kuvia kakuista, ensimmäiseksi mini, jonka päälle tehtiin sokerimassaruusu:


1458477.jpg

1458498.jpg


Seuraavaksi isompi kakku:

1458486.jpg


Isommassa kakussa siis päällystä sokerimassakuorrutusta, jota on sprayattu kultaisella elintarvikespraylla ja jossa lukee elintarviketussilla kirjoitettuna "huhtikuu" (kun ei muutakaan keksinyt). Lisäksi yksi sokerimassalehti.

1458491.jpg


Summa summarum: mitään erikoisempia tavoitteita ei ollut, mutta silti olen jotenkin pettynyt varsinkin tuohon isompaan kakkuun. Ehkä elintarvikespray toimii paremmin erilailla käytettynä, tai sitten sen(kin) käyttö vaatii vaan enemmän harjoittelua, kuten myös tuon massan. Joka tapauksessa haluaisin kokeilla marsipaanikuorrutusta, jota en siis ole ikinä kokeillut. En itse vaan syö marsipaania eivätkä kaikki muutkaan, joten... Uskoisin kuitenkin, että marsipaania olisi paljon helpompi käsitellä.

Koska maalaamista en päässyt nyt kokeilemaan (en ehtinyt etsiä kadonneita pensseleitä), en osaa siitä sanoa mitään... Niinpä ajattelinkin että pitää vielä kokeilla maalausta ennen synttärikakkuja, joten pitäisi taas joku päivä massaa väkertää. Minulla vaan ei ole hajuakaan, voisiko kenties ensi viikonlopun kakkuun tulevaa kuvaa, jos sen jo tekisin, säilyttää jossakin siihen asti ilman että se kuivuisi tmv. Mietin myös sitä, että onkohan marsipaaniin helpompi maalta kuin tuohon massaan. Jostain syystä ajattelen, että on.

Vaikka nyt tämä blogini onkin vähän painottunut juuri kakkukokeiluihin, tämä ei silti ole mikään kakkublogi. Tällä hetkellä tässä vaan on monet juhlat tulossa, joihin yritän väkertää kakkua, n. kolmen viikon sisällä tulossa neljä synttärikakkua kolmelle eri päivänsankarille.