Tänä viikonloppuna olen ollut tosi aktiivinen leipuri. Tänään valmistimme mieheni kanssa vaahtokarkkitaikinaa ja myös kakun siitä. Koska kerroin sanoin ja kuvin sokerimassan valmistuksesta, teen niin myös nyt.

Sulia vaahtokarkkeja:

1462628.jpg


Tomusokeria joukkoon:


1462630.jpg


Valmis taikina:

1462632.jpg


Vaahtokarkkeina toimi vajaat kaksi pussillista Väiski Vemmelsääriä (á 90g/pss). Vajaat pussit siksi, että tarvitsimme maistiaiset :) Lisäksi taikinassa oli vajaa ruokalusikallinen vettä ja tomusokeria niin paljon kuin koostumus vaati, mitä se sitten olikaan...

1462633.jpg


Vaahtokarkkitaikina oli paljon helpompi työstää kuin sokerimassa. Mitäs sitä marsipaania nyt enää kokeilisikaan, koska sitä ei kerran pysty syömään. Vaahtokarkista sai helposti kaulittua taikinan, eikä puhettakaan että se olisi meinannut rapistua, revetä, kuivua. Kokeilin tänään vielä värjättyä sokerimassataikinaakin ja siitä koetin tehdä kirjaimia, mutta ne kuivuivat saman tien jo tehdessä. Valmiina taas kun nostin kirjaimia, ne hajosivat käsiin. Kokeilin kirjaimia myös vaahtokarkkitaikinasta, ja ne onnistuivat hyvin.