Tyttären nimipäivän kunniaksi tein tällaisen kakun:

 

IMG_1102muok.jpg

 

Koristelut ovat marsipaania.

 

IMG_1100muok.jpg

 

Tähän kakkuun tein 6 munan kakkupohjan (halkaisijaltaan 24 cm vuoka), mutta täytteissä käytetyistä määristä riittäisi kahteen saman kokoiseen kakkuun, jos kakku tehdään kaksikerroksisena. Jos taas kakusta tulee kolmikerroksinen eli kahdessa välissä on täytettä, täytteiden määrä on sopiva.

Pohja

6 munan kakkupohja


Täytteet

Kinuski-vaniljatäyte

2 dl kaurakermaa (Sunnuntai  tässä versiossa)

2dl fariinisokeria

1 dl sokeria

2,5 dl maidotonta vaniljakastiketta (Oatly tässä versiossa)

2 tl liivatetta


Kiehauta fariinisokeri, sokeri sekä kaurakerma kattilassa ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.  Vaahdota maidoton vaniljakastike ja sekoita vaahdot keskenään. Lisää liivate ja sekoita kunnolla.  Anna jähmettyä jääkaapissa. Huom! Maidottomat vaniljakastikkeet vaahtoutuvat huonommin kuin normaalit ja käyttäytyvät muutenkin vähän eri tavalla, minkä vuoksi liivate oli tässä välttämätön.

 

Raparperi-mansikkatäyte

1 pötkylä Pirkan valmista raparperisurvosta

n. 3 dl mansikoita

Sekoita keskenään survotut mansikat sekä raparperisurvos.


Koristelu

Vaaleanpunaista marsipaania

Persikan väriseksi värjättyä marsipaania

Liilaksi värjättyä marsipaania

Vihreä(ksi värjättyä) marsipaania

Sokerihelmiä

 

Koristeet ovat marsipaania. Liljat ja pikkukukkaset tein valmiilla muoteilla, lehdet muotoilin vapaasti.

IMG_1096muok.jpg

Taustalla nimipäiväsankarin kädet valmiina kakkua varten...