Tyttären nimipäivän kunniaksi tein tällaisen kakun:
Koristelut ovat marsipaania.
Tähän kakkuun tein 6 munan kakkupohjan (halkaisijaltaan 24 cm vuoka), mutta täytteissä käytetyistä määristä riittäisi kahteen saman kokoiseen kakkuun, jos kakku tehdään kaksikerroksisena. Jos taas kakusta tulee kolmikerroksinen eli kahdessa välissä on täytettä, täytteiden määrä on sopiva.
Pohja
6 munan kakkupohja
Täytteet
Kinuski-vaniljatäyte
2 dl kaurakermaa (Sunnuntai tässä versiossa)
2dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2,5 dl maidotonta vaniljakastiketta (Oatly tässä versiossa)
2 tl liivatetta
Kiehauta fariinisokeri, sokeri sekä kaurakerma kattilassa ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota maidoton vaniljakastike ja sekoita vaahdot keskenään. Lisää liivate ja sekoita kunnolla. Anna jähmettyä jääkaapissa. Huom! Maidottomat vaniljakastikkeet vaahtoutuvat huonommin kuin normaalit ja käyttäytyvät muutenkin vähän eri tavalla, minkä vuoksi liivate oli tässä välttämätön.
Raparperi-mansikkatäyte
1 pötkylä Pirkan valmista raparperisurvosta
n. 3 dl mansikoita
Sekoita keskenään survotut mansikat sekä raparperisurvos.
Koristelu
Vaaleanpunaista marsipaania
Persikan väriseksi värjättyä marsipaania
Liilaksi värjättyä marsipaania
Vihreä(ksi värjättyä) marsipaania
Sokerihelmiä
Koristeet ovat marsipaania. Liljat ja pikkukukkaset tein valmiilla muoteilla, lehdet muotoilin vapaasti.
Taustalla nimipäiväsankarin kädet valmiina kakkua varten...
Kommentit