1517868.jpg


Tein äitini syntymäpäiväjuhliin kirjakakun "Ikivihreä". Äitini oli toivonut, että synttäreiden teema, Ikivihreä, olisi jotenkin esillä myös kakussa. Koko kakusta en halunnut tehdä vihreää, mutta kyllähän vihreää väriä kakkuun tuli.

Kakun pohjana toimi kirjakakkuvuoka, johon tein kuuden munan pohjan. Välissä mustikka-kermamoussea ja vanilja-valkosuklaamoussea.

Mustikka-kermamousse

n. 300g mustikoita
2 dl kermaa (Flora Vispi)
2tl liivatejauhetta

Murskasin jäiset mustikat monitoimikoneessa, ja lisäsin mustikat valmiiksi vaahdotettuun kermavaahtoon. Lisäsin joukkoon vielä pieneen vesitilkkaan liotettuna 2tl liivatejauhetta (vastaa noin neljää liivatelehteä), jotta seos pysyisi paremmin koossa.

Vanilja-valkosuklaamousse

2,5 dl Flora Vanillaa
100g valkosuklaata
1,5 tl liivatejauhetta

Vaahdotin vaniljakastikkeen, jonka joukkoon lisäsin sulatetun ja jäähdytetyn valkosuklaan. Lisäsin joukkoon myös pieneen vesitilkkaan liotettuna liivatejauhetta n. 1,5tl (vastaa noin kolmea liivatelehteä).

Ensin maalasin "maiseman" vaahtokarkkikuorruteelle:

1517857.jpg


Tässä kakku ilman valkosuklaalehtiä:

1517861.jpg


Ja lopulta valmis kakku ja siitä yksityiskohta:

1517873.jpg1517878.jpg


Tässä vielä kakku tarjoilupöydässä:

1517882.jpg